Ο Κορινθιακός Κόλπος

Ευρετήριο Άρθρου
Ο Κορινθιακός Κόλπος
Βιοποικιλότητα
Όλες οι Σελίδες

Η ενότητα αυτή είναι αφιερωμένη στον Κορινθιακό Κόλπο, ο οποίος μας περιβάλλει και τον οποίο τόσο πολύ αγαπάμε και πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε.

Αρχικά, στην παρακάτω παρουσίαση, δίνεται μία σύντομη περιγραφή του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και των κυριότερων αξιοθεάτων που υπάρχουν σε αυτόν, όπως η περιοχή της Βουλιαγμένης, το ακρωτήριο Ηραίο και οι Αλκυονίδες νήσοι.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

 

Στη συνέχεια αναφερόμαστε στα Αρχαία Χρόνια και στην ακμάζουσα ζωή που υπήρχε τότε στην γύρω περιοχή με ιδιαίτερη αναφορά στο Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου, στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς και στις τριήρεις που χρησιμοποιούσαν οι τότε άνθρωποι, και ειδικά οι Κορίνθιοι, για τις θαλάσσιες μετακινήσεις τους και το εμπόριο.

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΘΜΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ

ΤΡΙΗΡΕΙΣ


 

Πέρα από όλα αυτά, ο Κορινθιακός Κόλπος έχει και τεράστια βιοποικιλότητα. Στον βυθό του κατοικούν αρκετά είδη ψαριών και θαλάσσιων φυτών, την ώρα που ένα εκπληκτικό φαινόμενο συμβαίνει με τα υπέροχα δελφίνια που ζουν στην θάλασσα του Κορινθιακού. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια η μόλυνση έχει κάνει την εμφάνιση της. Πολλά προβλήματα έχουν διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια στην χλωρίδα και την πανίδα του Κορινθιακού κόλπου με κύριο εκφραστή τους την συνεχόμενη μείωση της υποθαλάσσιας ζωής.

Ο ΒΥΘΟΣ

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ