Υγιεινές Επιλογές

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Διάφορες στατιστικές έχουν δείξει ότι τα γεύματα που ετοιμάζονται στο σπίτι για τα παιδιά που πάνε σχολείο και τους εργαζόμενους είναι πολύ λιγότερα από αυτά που προσφέρονται καθημερινά από τα καταστήματα έτοιμου φαγητού και τα εστιατόρια.

Τα τρία πιο διαδεδομένα διατροφικά παρασκευάσματα είναι τα σάντουιτς ,τα πατατάκια και τα χάμπουργκερ.

Υπάρχει μια σειρά χρήσιμων σημείων που μπορούμε να κοιτάξουμε όταν αγοράζουμε τροφές από καταστήματα ετοίμων τροφών και εστιατόρια, ώστε να σιγουρευόμαστε για την ασφάλεια των τροφών .

  • Διάλεξε καταστήματα ετοίμων τροφών όπου το κατάστημα και ο καταστηματάρχης είναι καθαροί και χρησιμοποιούνται ειδικές τσιμπίδες για το σερβίρισμα .
  • Οι τροφές πρέπει να προστατεύονται από μολύνσεις που προέρχονται από πλαστικά περιτυλίγματα ή άλλα περιτυλίγματα .
  • Οι κρύες τροφές πρέπει να είναι κρύες στην αφή και πρέπει να διατηρούνται πάνω στον πάγο , ή σε συνθήκες ψυγείου.
  • Τα προκατασκευασμένα σάντουιτς που περιέχουν ευαίσθητα συστατικά όπως τυρί και κρέας πρέπει πάντα να είναι στο ψυγείο!!
  • Μην αγοράζετε τέτοιου είδους προϊόντα εάν δεν είναι .
  • Τροφές που διατηρούνται σε ζεστούς χώρους πρέπει να είναι πολύ ζεστές .
  • Μην αγοράζετε πίτες ή άλλα προϊόντα που είναι χλιαρά.
  • Το ζέσταμα χλιαρών φαγητών μπορεί να είναι πηγή κινδύνου.

Πάντα να βεβαιώνεστε ότι τα κιμοειδή κρέατα όπως αυτά των χάμπουργκερ δεν είναι μισοψημένα.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα: Ασφάλεια Τροφίμων (ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας)